Pakkekalender

Jeg havde besluttet, at mine piger selvfølgelig skulle have en pakkekalender til jul. Jeg var lidt sent ude, så jeg havde ikke tid til at sy/brodere en og jeg havde ikke lyst til at købe en færdig.

Desuden skulle den være praktisk, have en handy størrelse og kunne rumme pakker til begge piger, altså i alt 48 pakker! Jeg fandt på at lave en pakkekalender af et kosteskaft!

Materialer
Kosteskaft af træ
Grundmaling
Maling
Evt. glimmertusch/lim
24 messing øskner
Guldtusch
To bånd til ophæng
To nisser (eller andet) til ophæng

Jeg købte et kosteskaft af træ og savede det af i en passede længde (i dette tilfælde ca. 90 cm). Jeg malede det én gang med grundmaling og derefter en enkelt gang med hvid panelmaling. Jeg malede enderne med glimmertusch/lim! Derefter målte jeg ud, således at de 24 øskner kom til at sidde med samme indbyrdes afstand fordelt ligeligt på kosteskaftet. Husk, at der skal være ca. 4-5 cm. i hver ende til ophæng.

Derefter skrev jeg med løs hånd tallene fra 1-24 over øsknerne.

Pakkekalenderen blev hængt op ved at binde et bånd om begge ender og fastgøre båndene stramt til nogle skruer i væggen (jeg havde tilpasset længden af pakkekalenderen til nogle skruer, som allerede sad i væggen, da der resten af året hænger noget andet her!).

For at skjule ophænget og skruerne bandt jeg nogle nisser fast med enderne af båndene.

Jeg havde allieret mig med min mor og svigermor og vi sørgede hver især for 8 pakker til hver af pigerne. 4 med slik og 4 med en lille ting.

Pakkerne blev hængt op ved at trække et gavebånd gennem øsknerne og fastgøre hver ende til en pakke til hver af pigerne. For at kunne kende forskel på pakkerne, havde jeg på forhånd skrevet pigernes navn på pakkerne.

Pakkekalenderen blev en bragende succes og da julen var overstået pakkede jeg kosteskafts-pakkekalenderen i en pose og stillede den op i et hjørne af skuret.

Til december finder jeg den frem igen og pynter den med noget andet. Måske engle, stjerner, en lyskæde, børnenes hjemmelavede julepynt…. Vi får se!

This entry was posted in Krea.

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.