Djævlehue

Djævlehuen er en del af min “babypakke” som også indeholder en suttesnor og en bold.

Jeg fik sådan lyst til at strikke en djævlehue til en venindes søn, men var usikker på om dette lå inden for min kompetence. Min mor var dog sikker på, at jeg sagtens kunne finde ud af det og udstyrede mig med en opskrift, som skulle være utrolig nem.

Og hun havde ret! Opskriften er utrolig nem. Jeg havde dog lidt start vanskeligheder, da jeg strikker meget løst. Dette kompenserede jeg dog for ved at gå ½ pind-størrelse ned. Jeg er meget tilfreds med resultatet og ikke så lidt stolt over at min første djævlehue blev så fin. Så nu skal den af sted med posten!

Jeg blev revet med at min succes med den første djævlehue, at jeg kastede mig over endnu en. Denne gang til en lille nyfødt pige. Jeg skulle jo udfordre mig selv. så denne udgave er med strikkede bindebånd. Jeg er ret tilfreds med resultatet og glæder mig til, at den næste baby melder sin ankomst. Gad vide fra hvilken kant den kommer?

Det blev en af mine studieveninder, der skulle have den næste djævlehue. Hun venter barn så jeg har strikket en lille bitte hue til hendes baby. Hold op hvor jeg kan, det er jo min djævlehue nr.3. Nu er jeg da næsten professionel!

djavlehue_uld

Da det kolde vejr begyndte at melde sig, tænke jeg på, om man måske kunne strikke en djævlehue i ren uldgarn. Jeg havde et nøgle råhvidt uldgarn, der passede til pindnr. 2 ½ (eller 3, hvis man ikke strikker løst som jeg) og så gik jeg bare i gang efter opskriften. Og jeg må sige, at resultatet blev ret vellykket.

Garn: Hjertegarn (blend)
Materiale: 50 % bomuld, 50 % acryl.
Størrelse: 0/3 – 3/6 – 9/12 mdr.
Garnforbrug 1 nøgle.
Farve anvendt her: 21 21
Pinde: nr. 3 (jeg brugte 2 ½, da jeg strikker meget løst)
Strikkefasthed: 25 m og 44 p i retstrikning på pind nr. 3 = 10 x 10 cm.
Tilbehør: Knap til toppen af huen. Evt. silkebånd til bindebånd.

På pind nr. 3 slås 30 (34) 38 m op. Strik retstrikning og tag ind og ud indenfor de 2 yderste masker i hver side således:

Tag 1 m ind begyndelsen og 1 m ud i slutningen af hver 2. p 14 (16) 18 gange. Strik ret tilbage.

Tag 1 m ud begyndelsen og 1 m ind i slutningen af hver 2. p 14 (16) 18 gange. Strik ret tilbage.

Tag 1 m ind begyndelsen og 1 m ud i slutningen af hver 2. p 7 (8) 9 gange. Strik ret tilbage.

Tag 1 m ud i begyndelsen og 1 m ind i slutningen af hver 2. p 7 (8) 9 gange. Strik ret tilbage.

Tag 1 m ind begyndelsen og 1 m ud i slutningen af hver 2. p 14 (16) 18 gange. Strik ret tilbage.

Tag 1 m ud begyndelsen og 1 m ind i slutningen af hver 2. p 14 (16) 18 gange. Strik ret tilbage.

Luk af.

Sy opslagningskanten sammen med aflukningskanten. Derefter syes spidserne sammen i nakken. Den lille spids er midt foran. Sy bindebånd og evt. pynt på.

Jeg har syet en knap på toppen, men man kan også lave en antenne af snoet garn, hækle en blomst m.m. Sæt bindebånd på. Jeg har på mine djævlehuer brugt hhv. snoet bånd og et strikket bånd. Man kan også bruge silkebånd eller et hæklet bånd.

Strikket bindebånd
Man kan strikke en rund snor frem og tilbage med to pinde uden dupper i enderne (strømpepinde).
Slå 3-6 masker op på en passende pindstørrelse (jeg har brug pindstørrelse nr. 3). Strik pinden ret. Skub maskerne ned i modsatte ende af pinden og før garnet stramt bagom maskerne – alt sammen uden at vende strikketøjet. Fortsæt på denne måde til snoren er lang nok og luk maskerne almindeligt af.

Vask
Vask ved 40 grader. Tåler ikke tørretumbler. Stryges ved lav temperatur.

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.