Babytæppe

Babytappe

En god veninde har lært mig at hækle oldemorfirkanter. Og siden da har jeg simpelthen hæklet løs. Meningen er, at jeg skal hækle et stort tæppe af i alt 247 lapper (som jeg kalder dem).

Men jeg bliver hele tiden distraheret af lysten til andre projekter. Blandt andet dette babytæppe, som er til min lille nevø, som blev født d. 25. oktober 2010. Tæppet er i ren, ny uld og måler 95 x 70 cm.

Materialer:
Vital Superwash fra Hjertegarn. 100% ren ny uld.
Hæklenål str. 4.

Fremgangsmåde:
Jeg hækler efter “gehør” og er ikke ret skrap til at gengive min venindes hækleanvisninger. Derfor har jeg fundet en opskrift fra Hendes Verden, det matcher min fremgangsmåde ret godt:

lm = luftmaske
km = kædemaske
stgm = stangmaske

Slå 5 lm op og saml til en ring med 1 km.

Bemærk: På de flg. omg erstattes 1. stgm på omg med 3 lm, og omg lukkes med 1 km i 3. lm i omg’s beg.

1. omg: Hækl (3 stgm, 2 lm) i ringen, gentag parentesen 3 gange mere.

2. omg: Hækl 3 stgm i det lige afsluttede hjørne, (3 stgm, 2 lm, 3 stgm) i næste lm-bue, gentag parentesen 2 gange til, og slut med 3 stgm, 2 lm.

3. omg: Hækl 3 stgm i det lige afsluttede hjørne, * 1 lm, (3 stgm, 1 lm) i mellemrummet før det næste hjørne, hækl (3 stgm, 2 lm, 3 stgm) i hjørnet *, gentag fra * til * 3 gange til, men sidste gang af-sluttes med 3 stgm, 2 lm.

4. og 5. omg: Hækles som 3. omg, men med endnu en gruppe af stgm+1 lm i de nye mellemrum. Bryd garnet, og træk tråden igennem sidste m.
Hvor mange omgange og hvilke farver man ønsker er et temperamentsspørgsmål. Jeg har valgt at hækle med tre farver + en grundfarve. En lap i mit tæppe består af to omgange med samme farve x 3, plus to omgange af grundfarven.Hækl så mange lapper som du ønsker. Mit tæppe måler ca. 95 x 70 cm og består af 35 lapper (7×5).

Hæft enderne og sy eller hækl (jeg har syet) lapperne sammen til et tæppe og hækl endnu to omgange med grundfarven rundt om tæppet.

This entry was posted in Hæklet.

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.