Ringslynge

slynge
Jeg har båret begge mine piger i ringslynger og har været meget begejstret for det.
Jeg har har en Huggababy-ringslynge, som jeg købte på Den blå Avis.
I forbindelse med vores sommerferie på Bornholm, ville jeg gerne bære Mille i en slynge. Hun er jo en lille splejs og vejer p.t. nok ikke mere end ca. 9 kg. Men huggababy-slyngen er polstret og dermed meget varm for os begge.

Derfor besluttede jeg mig for, at selv at sy en ringslynge i et let materiale. Jeg havde for længe siden købt nogle helstøbte metal-armringe i H&M til 5 kr. parret og de passede perfekt som slyngeringe.

Det er vigtigt, at stoffet er et let, men stærkt materiale og jeg valgte derfor at købe lagenlærred. Jeg valgte en rød farve, da der godt måtte være lidt kulør på.

Jeg fandt en nem syvejledning på nettet og så var det bare om at komme i gang.
Det eneste problem med at sy slyngen var, at symaskinen næsten ikke kunne klare at sy igennem de mange lag.
Men det gik da og jeg er meget tilfreds med resultatet og Mille blev bl.a. fragtet op i tårnet på Rytterknægten og op og ned af Helligdomsklipperne.
Du skal bruge:
-1 sæt slyngeringe (2 stk.).
-Stof, – stærkt, men ikke for tykt, fx. lagenlærred (ca. 100 x 250 cm).

Længden skal være ca. 220 cm. (evt. lidt kortere, hvis du ønsker en kort hale eller selv er lille og spinkel). Ønsker du at ombukke en lomme, skal du beregne ca. 30-40 cm ekstra.

Arbejdsbeskrivelse:

Ombuk kanterne på begge langsider og sy, så du får en pæn kant på slyngen. For at få stoffet til at ligge godt i slyngeringene, skal stoffet foldes så det bliver smalt nok til at komme igennem ringene.

Der findes flere varianter af skulderfoldninger, hvilken foldning der er den bedste, er en smagssag. Her ses tre forskellige forslag.  Fold den ene ende af stoffet (se tegningerne).

2ring 3ring 1ring

Sy folderne sammen foroven med en bred sik-saksøm.

Før denne ende af stoffet gennem ringene. Du kan vælge at brede stoffet ud eller at sy, når det er foldet. Dette giver dig mulighed for at vælge, om du vil have et bredt eller et smalt skulderstykke på din slynge.

5ring Rings2

Sy stoffet sammen om ringene i samme søm, som ombukket er syet med. Sy en ekstra stikning ved siden af eller et kryds for at forstærke bæreevnen.
Nu er slyngen ved at være færdig.

Man kan dog evt. sy en lomme på halen – se de forskellige muligheder på disse tegninger. Jeg valgte en foldet lomme (den første type foldet lomme på nedenstående tegning).

Uden lommePåsyet lommering5ring6

1. Uden lomme  2. Påsyet lomme   3+4 Foldede lommer

God fornøjelse!

This entry was posted in Syet.

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.