Håndarbejde

Hæklede blomsterHæklede blomster

En veninde havde lært at hækle de sødeste blomster af sin svigermor og ville nu lære mig det. Så vi mødtes en aften til "hækle-session" og det lykkedes faktisk at få lært mig at hækle blomster. Lene var en god lærer og jeg var tilsyneladende overraskende lærenem denne aften. 
Så nu hækler jeg blomster på livet løs. Blomsterne kan bruges til brocher, til hårbøjler, til hårelestikker, som pynt på tasker, gaver m.v. Hvorvidt man vælger at hækle blomsten i et, to eller tre lag er fuldstændig op til dig selv.
Der er selvfølgelig en opskrift, som jeg ikke følger, da jeg ikke forstår hækleterminologien endnu. Jeg hækler efter hukommelse og det går forbavsende godt.

Opskrift på hæklede blomster

Pulsvarmere

Jeg var for nyligt i Tivoli med mine to søstre og der, midt blandt alle forlystelserne ligger der en "Lisbeth Dahl" butik med alskens herlige ting til hjem og krop. Jeg faldt for et par fine, grå pulsvarmere, fingerløse vanter eller håndledsvarmere som de også kaldes. Jeg købte dem ikke i første omgang, men da jeg senere kom tilbage var de VÆK! Og der var kun det ene par! Øv øv øv. 
Men så tænkte jeg: "Dem må jeg da kunne lave selv". Jeg søgte derefter på nettet efter inspiration og fik efterhånden selv sat en opskrift sammen. Den skulle jo nemlig passe til mit strikke-niveau, som må kaldes "let øvet".
Jeg strikkede pulsvarmerne af et par nøgler lækker, ren uld.
Jeg er faktisk blevet ret tilfreds med resultatet, men har også lært af processen, så jeg tror jeg kan lave et pænere par næste gang.


Pulsvarmere


Opskrift på pulsvarmere

Bold

Jeg er ved at fremstille en "baby-pakke" til min svigerindes lille dreng, som ankommer i slutningen af oktober 2008. Pakken skal indeholde en djævlehue, en suttesnor og en bold. De to første ting har jeg styr på, men den var værre den med bolden. Der er selvfølgelig den traditionelle strikkede bold:  

"Slå fx. 10 masker op og strik ret. Strik indtil stykket er dobbelt så langt, som det er bredt. Hæft ender på garnet og sy strimmelens korte sider sammen til et rør. Snør røret sammen i den ene ende og fyld ud med stofrester, garn eller andet. Snør boldens anden ende sammen og hæft ende."

Men jeg havde, trods min manglende strikkekundskaber, lyst til at prøve en lidt mere kompliceret udgave. 

Det resulterede i denne fine bold, som jeg fyldte med pladevat samt to små bjælder.

Ret hurtig efter færdiggørelsen af min første bold, kastede jeg mig over endnu en bold. Denne gang i pige-farver. Jeg skulle nemlig lige efterprøve opskriften, som voldte mig lidt problemer første gang. Men det stod dog hurtigt klart for mig, at det var mig den var gal med...

Bold    Bold

Opskrift på bold

Djævlehue

Jeg fik sådan lyst til at strikke en djævlehue til en venindes søn, men var usikker på om dette lå inden for min kompetence. Min mor var dog sikker på, at jeg sagtens kunne finde ud af det og udstyrede mig med en opskrift, som skulle være utrolig nem.

Og hun havde ret! Opskriften er utrolig nem. Jeg havde dog lidt start vanskeligheder, da jeg strikker meget løst. Dette kompenserede jeg dog for ved at gå ½ pind-størrelse ned. Jeg er meget tilfreds med resultatet og ikke så lidt stolt over at min første djævlehue blev så fin. Så nu skal den af sted med posten!

Djævlehue    Djævlehue

Jeg blev revet med at min succes med den første djævlehue, at jeg kastede mig over endnu en. Denne gang til en lille nyfødt pige. Jeg skulle jo udfordre mig selv. så denne udgave er med strikkede bindebånd. Jeg er ret tilfreds med resultatet og glæder mig til, at den næste baby melder sin ankomst. Gad vide fra hvilken kant den kommer? 

Det blev en af mine studieveninder, der skulle have den næste djævlehue. Hun venter barn i udgangen af april 2008, så jeg har strikket en lille bitte hue til hendes baby. Hold op hvor jeg kan, det er jo min djævlehue nr.3. Nu er jeg da næsten professionel! 

Djævlehue    Djævlehue

Da det kolde vejr begyndte at melde sig, tænke jeg på, om man måske kunne strikke en djævlehue i ren uldgarn. Jeg havde et nøgle råhvidt uldgarn, der passede til pindnr. 2 ½ (eller 3, hvis man ikke strikker løst som jeg) og så gik jeg bare i gang efter opskriften. Og jeg må sige, at resultatet blev ret vellykket. 
Min svigerinde venter en lille dreng i udgangen af oktober 2008 og denne hue er til ham.

Djævlehue i uld

Opskrift på djævlehue

Tørklæde i bladmønster

Jeg er i gang med at strikke et halstørklæde i bladmønster af det fineste Læsø Klitgarn. Garnet og opskriften købte jeg i Læsø Uldstue på Læsø i sommerferien 2006. Jeg er startet på tørklædet flere gange, men det voldte mig gentagne gange store problemer.

Det viste sig, at der var en fejl i opskriften. Så jeg satte Læsø Uldstue på sagen og de fik heldigvis opklaret miseren. Så nu strikker jeg igen.

Tørklæde i bladmønster

 

 

 


 

 

Opskrift på tørklæde i bladmønster

Suttesnor

Jeg havde set en rigtig sød hæklet suttesnor hos en veninde og fik lyst til at prøve at lave en selv. Desværre kunne jeg ikke hækle, så jeg forsøgte mig først med at strikke en. Jeg slog fire-fem masker op på pind nr. 3 og strikkede glatstrik til en passende længde (ca. 25-30 cm.) Derefter syede jeg en trykknap på i den ende ende til at holde sutten. I den anden ende syede jeg et selespænde (hedder det mon det?) fast til at fastgøre suttesnoren til tøjet. Selespænderne havde jeg købt i JYSK, hvor de sælges til at holde lagner på plads med! Til sidst syede jeg små stofroser på.

Den strikkede suttesnor blev rigtig fin og anvendelig, men jeg havde stadig lyst til at hækle en.
Jeg fik derfor min søde mor til at lære mig at hækle på begynderniveau (luftmasker). Dette resulterede i den hvide suttesnor, som udover at være hæklet, ellers er fremstillet på samme måde som den strikkede. Jeg syede perler på i mange farver som pynt.
Jeg har lavet flere hæklede suttesnore som jeg har pyntet med knapper med børnemotiver. Disse har jeg dog foræret væk.

Suttesnor

Suttesnor Suttesnor

www.madebySus.com